Minox Player

Minox Player Blue Tech

Programiranjem se bavim već sedam godina i od svih projekata koje sam radio i aplikacija koje sam napravio, Minox Player je najbolja među njima. Radi se malenoj računalnoj aplikaciji koja svira vašu omiljenu muziku. Minox Player je dizajniran za Windows 7 i napisan u VB.NET programskom jeziku.

Njegov SDK je uglavnom kompatibilan sa Visual Basic 2008 Express razvojnim okruženjem obzirom da Minox Player koristi .NET Framework 3.5 SP1 arhitekturu i Windows Media Player API kao radni engine.

Player podržava nekoliko načina učitavanja mp3 muzike koristeči drag & drop file i folder metodu kao i import files metodu koja u vašim folderima prikazuje isključivo mp3 format datoteka. Osim solidnog playback-a Minox Player ima poprilično kitnjast korisnički interfejs sa krupnim kontrolama koje korisniku omogučavaju lakše snalaženje u samom programu.

Odziv glavnih funkcija je dosta zadovoljavajuči i Minox Player klikom na glavnu play kontrolu započinje reprodukciju vaše pjesme a njegov playback vam omogučava da određenu pjesu slušate onoliko puta koliko vi to želite. Ono što je dosta fin dodatak kod Minox Player-a jeste notifikacija o svakoj pjesmi koja se svira iz taskbar-a što je preuzeto od VLC Media Player-a a tu su između ostalog i 8 tema koje mjenjaju izleg Minox Player-a te ga izdvajaju u odnosu na ostale projekte sličnog tipa koji su rađeni u VB.NET-u.

I pored svih navedenih karakteristika koje Minox Player ima tu su svakako i bagovi koji su još uvijek prisutni unutar ovog player-a a koji za sada nisu operisani. Minox Team, grupa ljudi koja razvija i stoji iza ovog player-a je tako nedavno oformila svoj Google+ community kako bi se lakšte povezala sa svim testerima koji su koristili Minox Player. Osnovni cilj ove grupe je stvoriti tehnički dokument kako bi se doista utvrdio nivo funkcionalnosti Minox Player-a i ozbiljnosti bagova koji su prisutni unutar ove aplikacije.

O Minox Player-u takođe pogledajte oficijelnu recenziju koju je uradio popularni BiH informatički portal INFO:

http://www.info.ba/software/3028 

Advertisements

About AmarTufo

Amar Tufo je 23. godišnji student treće godine Arheologije, Filozofskog fakulteta u Sarajevu, iskusan višegodišnji bloger, VB.NET junior developer i kreator Minox Player-a. Amar je ujedno i petogodišnji Ubuntu Linux-a i open source software evanđelist, viječiti sanjar i zaljubljenik u uplifting Trance muziku. Više o Amaru i njegovom radu pogledajte na službenoj web stranici: http://www.amartufointeractive.org
This entry was posted in My projects, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s